MATHEMATICS
HIGH SCHOOL

Faye now has 7 stickers.john has twice as many stickers as Faye. Complete the number sentence below that can be used to find the number of stickers John has.

-7x=_

Answer: Faye=f

martin=m

john=j

f=18

f-x

m+x

f-x=7

so subsitute f=18 for f in f-x=7

18-x=7

add x to both sides

18=7+x

subtract 7 from both sides

11=x

faye gave 11 stickers to martin

f now equals 7 so forget that f equaled 18 before so f=7

j=2f

we know that f=7 so we subsitute f=7 for f in the equation

j=2(7)

j=14

john has 14 stickers

before

f=18

m=?

j=14

after

f=7

m=?+11

j=14

martin=m

john=j

f=18

f-x

m+x

f-x=7

so subsitute f=18 for f in f-x=7

18-x=7

add x to both sides

18=7+x

subtract 7 from both sides

11=x

faye gave 11 stickers to martin

f now equals 7 so forget that f equaled 18 before so f=7

j=2f

we know that f=7 so we subsitute f=7 for f in the equation

j=2(7)

j=14

john has 14 stickers

before

f=18

m=?

j=14

after

f=7

m=?+11

j=14

MIDDLE SCHOOL

Mary can read 6 pages in 4 minutes how many can she read in 14 minutes?

Answer:

Mary would need about 2 hours and 16 minutes to read a 100 page book.

Step-by-step explanation:

Answer:

21

Step-by-step explanation:

6 divided by 4 is 1.5 (the number of pages she can read in one minute)

1.5 x 14 = 21

MIDDLE SCHOOL

Six is subtracted from a number. The result is divided by four. This result is added to 10 to give 30. What is the number? Question 10 options:

a)

4

b)

80

c)

16

d)

86

Question 11 (5 points)

Machine A can produce 435 widgets in 3 hours. At this rate, how many widgets can Machine A produce in 7 hours?

Question 11 options:

a)

3045

b)

21

c)

1015

d)

186

Answer:

D and C

Step-by-step explanation:

Question 10: 86 - 6 = 80

80 ÷ 4 = 20

20 + 10 = 30

Question 11: 435 ÷ 3 = 145

145 x 7 = 1015

HIGH SCHOOL

Selena rides her bicycle to work. It takes her 15 minutes to go 3 miles. How many feet will she travel in 3 minutes

Selena traveled 0.6 miles in 3 minutes which is a total amount of 3,168 feet since one mile is equal to 5,280 feet.

Ratio and proportion

distance:time

given that it takes 15 minutes for 3miles

3mi:15min is the ratio

should be the same as the other

3mi:15min=?mi:3min

convert to fraction

3mi/15min=?mi/3min

1mi/5min=?mi/3min

times both sides by 3min

3min mi/5min=?mi

3mi/5=?mi

3/5mi=?mi

she will travel 3/5mi in 3mins

distance:time

given that it takes 15 minutes for 3miles

3mi:15min is the ratio

should be the same as the other

3mi:15min=?mi:3min

convert to fraction

3mi/15min=?mi/3min

1mi/5min=?mi/3min

times both sides by 3min

3min mi/5min=?mi

3mi/5=?mi

3/5mi=?mi

she will travel 3/5mi in 3mins

MIDDLE SCHOOL

.08 is is ten times great as

The answer is 0.8

Hope this helps you

Hope this helps you

0.008 because it says ten times as great